Failed cycle
2 Replies
Cindy - March 26

I recently had a failed IVF cycle. I transferred two 5 day blastocyst. (4aa & 4ab).
My RE raved about the quality of the blastocyst. Being that all of my infertility tests have come back normal, my RE thought my chances of getting pregnant this cycle were excellent.
Background:
Me -34 yrs old- unknown infertility. HSG - clear, uterus healthy, PAP normal, normal 28/ 29 day cycle, blood levels (FSH, E2, etc) are all good to normal except prolactin was slightly elevated - 34.
I have been pregnant in the past.
DH- 34- SA revealed that motility was low 24%

We had 7 eggs that fertilized. 2 tranfered and 5 frozen.

Two days before my beta, I started to spot. I took the beta a day early and my level was less than 1.
I was not pregnant and seems as though, the blast never implanted. I was on PIO shots. I was being monitored for progesterone levels which were normal.

Based on the information above do you have any suggestion why this cycle did not work. My RE, said that there is no reason. I am very concerned about repeating the same process and getting another BFN. Is there anything further to testing that we may be overlooking that may have cause the failed cycle. Can your offer any reason why to great quality blastocyst would not implant. Could I have implantation problems that my RE is over looking.

Any feed back or tips would be greatly appreciated. Sorry for being long winded, I am really at a lost. We have being trying to concieve for 2 years and thought that the IVF would be a good option for us.

Thank you

Cindy :'(

 

Cindy - April 22

Hello Dr. Smith,
I have a weird question. If a women has an elevlated NK level, Is it possible to feel (have pain) when NK attack a blast that is trying to attached to the lining?
I am in between IVF cycles. My first cycle failed and I am waiting to do a FET in May. (History below)
While waiting for the FET cycle, we decided to do an IUI with injectables. I produced about 6 to 8 mature eggs. DH's post wash motile number was 6.7 million. On the 21st day of the cycle (around the time that implantation would occur) I had severe pain in my uterus. It almost felt like contractions. It was extremely painful. It lasted for a couple of hours then it subsided. My uterus was sore for a couple days following. I was out of the country on vacation, so I did not call my RE. By the end of the vacation, 7 days later my cycle begin. So I guess I am not pregnant.
I was wondering if perhaps an egg was fertilized and attempting to implant, but something fought it off and forced by body to reject the egg.
I hope that this makes since. Any insight would be helpful.
Thank you in advance Dr. Smith.

 

Cindy - April 22

Dr. Smith, I wanted to add that I was only on Stims (Gonal F) for 7 days before triggering. My eggs were developing pretty fast. I am not sure if this would contribute to the complications that I just posted to you . See the previous post.
Thanks in advance

 

Message:


You must log in to reply.

Are you New to the forum? Sign Up Here! Already a member? Please login below.




Forgot your password?
Need Help?  
New to the forum?

Sign Up Here!


Already a member?
Please login below.





Forgot your password?
Need Help?  
Ask a Question