did I stimulate too fast?
1 Replies
AgnesG - October 22

Dr thank you so much for taking the time to answer my questions. I apologize in advance for the long post.
I started my first IVF cycle a couple of weeks ago. My protocol was follistim 325 once a day starting on day 3. On day 2 , I had 9 antral follicles ( i am 40 years old). After 4 days of shots, I had BW/US: estrogen at 883, LH at 12 and 5 follicles 10-15.9, 4 follicles 4-8. I was told to start antagon but keep follistim at 325. 2 days later my estrogen was at 1300 and I had 3 follicles 17-19, 2 at 14, 4 at 7-11. I was told to keep the same dose and come back the next day as i was close. That next day my estrogen was 1600, and I had 4 follicles 19-21, 2 at 14 and 3 at 8-11. I was told to take one more dose of follistim and antagon that night and trigger at 1 am. I went for retrieval 34 hrs later, where they only retrieved 3 eggs /9 follicles, only one which turned out to be mature and fertilized and is now slowly growing (4 cells on day 3).
I amtrying to understand what went wrong and how the protocol should be changed for next time. Did I stimulate too fast? should i have started the antagon before the LH crept up? should I have triggered earlier to capture more mature eggs?
Thanks so much for you advice and comments

 

B. Jacobs, M. D. - October 26

I do not use Antagon, so I have a difficult time relating to the protocol. We have found that retrieval before cycle day 11 or 12 does not provide us with mature eggs.
Good luck.

 

Message:


You must log in to reply.

Are you New to the forum? Sign Up Here! Already a member? Please login below.




Forgot your password?
Need Help?  
New to the forum?

Sign Up Here!


Already a member?
Please login below.





Forgot your password?
Need Help?  
Ask a Question